Loop­baan­ontwik­keling op maat voor iedere student

Antwoorden komen automatisch in hun loopbaandossier, dat beschikbaar blijft na het diploma. Studenten kunnen eigen ervaringen toevoegen. Daarnaast maken zij een keuze uit diverse extra opdrachten die passen bij hun opleiding.

Aantonen inspanningsverplichting

Binnen Qompas mbo stelt de loopbaanbegeleider per opleiding opdrachten samen die gekoppeld zijn aan één of meer loopbaancompetenties: kwaliteitenreflectie, motievenreflectie, werkexploratie, loopbaansturing en netwerken. Daarnaast kun je kiezen uit een set bestaande opdrachten. De begeleider bepaalt welke onderdelen zichtbaar worden binnen het loopbaandossier van de student. Het loopbaandossier is een leidraad voor het gesprek en toont de inspanningsverplichting aan.

De pluspunten van de LOB-methode mbo van Qompas

  • Studenten maken een competentietest
  • Makkelijk te combineren met eigen lesmateriaal
  • Antwoorden en uitslagen komen automatisch in het loopbaandossier
  • Eenvoudige communicatie in een elektronische leeromgeving
  • Per opleiding een eigen stappenplan samenstellen
  • Toont inspanningsverplichting aan

Qompas leerlingvolgsysteem

Met ons leerlingvolgsysteem heb je als coach, beheerder of vakdocent goed inzicht in de ontwikkeling en vorderingen van je leerlingen/studenten. Je ziet direct hoe ver ze zijn met opdrachten en tests en welke antwoorden en keuzes ze hebben ingevuld. Naast de tests en opdrachten uit de methode, is het zeer eenvoudig om eigen, schoolspecifieke opdrachten en informatie toe te voegen. Neem voor meer informatie over ons leerlingvolgsysteem contact op met onze helpdesk.