talent
onderzoeken
met Qompas Logo RGB Unicolor

Het juiste talent op de juiste plek door onze kennis van jongeren

Ons kenniscentrum bevat meer dan 25 jaar aan kennis over jongeren. Met deze kennis verbeteren we onze LOB-methodes. Ook gebruiken we deze kennis om jongeren steeds weer beter te ondersteunen in hun zoektocht naar de opleiding waar ze hun talent verder ontwikkelen. Voor onderwijsinstellingen, gemeenten en ministeries zetten we deze kennis om in advies, zodat we jongeren samen nog beter kunnen helpen bij het ontwikkelen van hun talent. Wat wil jij weten van jongeren?

Hoe brengen wij de behoeften jongeren in kaart?

Als onderwijsinstelling of overheidsinstantie is het altijd belangrijk om te weten wat de behoeften van jouw doelgroep zijn. Met onze maatwerkonderzoeken brengen we de wensen en het gedrag van jouw doelgroep in kaart. We maken hierbij gebruik van nieuwe informatie die we verkrijgen via grootschalige enquêtes onder de juiste doelgroep. Kwantitatieve informatie verzamelen we via focusgroepen en interviews. Deze informatie verreiken we verder met 25 jaar kennis uit onze database over het oriëntatiegedrag van scholieren en studenten. Heb je een onderzoeksvraag en wil je even sparren? Neem dan gerust contact op en dan onderzoeken we samen de mogelijkheden!
Meer weten? Vul het contactformulier in

Voor vragen op maat, is er onderzoek op maat

Voor alle vragen rondom het imago van opleidingen en onderwijsinstellingen, bieden we onderzoek op maat. Ook voor nieuwe opleidingen waarvoor een macro-doelmatigheidsonderzoek opgeleverd moet worden, leveren wij kennis, inzicht en advies over de doelgroep. Wat zijn de mogelijkheden? Verschillende onderzoekmethoden combineren we om het antwoord te vinden op jouw onderzoeksvraag.

Database icoon
Zo zetten we onze database met 25 jaar kennis van jongeren in voor kwantitatieve analyses.
Enquete icoon
Enquêtes gebruiken we om specifieke vragen te stellen aan een voor jou relevante doelgroep.
Interview icoon
Met focusgroepen en interviews achterhalen we het verhaal achter de data. Hiermee verzamelen we kwalitatieve en verdiepende informatie over jouw doelgroep.

Hoe werkt het?

Samen bepalen we de onderzoeksvraag, de doelgroepselectie en stellen we vast van welke output we gelukkig worden. Vervolgens nemen wij het hele traject uit handen en leveren we een behapbaar rapport op met concrete adviezen en presenteren we de belangrijkste uitkomsten ook aan al je collega’s. Met de concrete adviezen kun je met je team direct aan de slag om jongeren nog beter te helpen bij hun zoektocht.

Meer weten?
Voordelen van onderzoeken met Qompas:
Doelgroep icoon
Kennis gebaseerd op een representatieve doelgroep
Onderzoeksvragen icoon
Antwoord op specifieke onderzoekvragen
Analyse icoon
Snel en makkelijk: wij verzamelen, analyseren en adviseren

Partijen waarmee Qompas samenwerkt om scholieren en studenten in beeld te brengen