Verbeter je instroom met onze complete marketingaanpak

Wil je een opleiding op een positieve manier onder de aandacht brengen? Of wil je weten hoe groot de animo is voor een nieuwe opleiding? Qompas biedt advies en ondersteuning bij elke stap in het marketingproces. Dit doen we met behulp van inzichten uit ons kenniscentrum over het studiekeuzegedrag van ruim 850.000 scholieren en studenten. Hiermee hebben we de beste basis voor je positionering, doelgroepselectie, campagnestrategie en wervingsboodschap.

Onze aanpak in vier stappen

Stap 1

Een heldere positionering ontwikkelen

Stap 2

Bepalen wie en waar je doelgroep is

Stap 3

Een onderbouwde strategie opstellen

Stap 4

Een krachtige boodschap formuleren

Wij kennen 1 op de 4 bovenbouwers

Nederland telt zo'n half miljoen leerlingen in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Ruim een kwart hiervan helpen wij om hun talent te vinden en de opleiding en onderwijsinstelling te kiezen die het beste aansluit bij hún talent. Bekijk onze indrukwekkende cijfers in de factsheet.

De talent journey als rode draad

Qompas volgt studie- en masterkiezers in elke fase van hun onderwijsloopbaan. Door onze marketingoplossingen hier perfect op te laten aansluiten, bereiken we het juiste talent op het juiste moment met het juiste aanbod.

Ontdek ook onze pasklare marketing­oplos­singen

Qompas biedt je een aantal concrete oplossingen op het gebied van promotie en instroomverbetering. Deze marketingactiviteiten zijn altijd toegespitst op de fase waarin jouw doelgroep zich bevindt binnen de talent journey.