Voor vragen op maat, is er onderzoek op maat

Voor alle vragen rondom het imago van opleidingen, onderwijsinstellingen, werkgevers en startfuncties bieden we onderzoek op maat. Ook nieuwe opleidingen waarvoor een macro-doelmatigheidsonderzoek opgeleverd moet worden, leveren wij kennis, inzicht en advies over de doelgroep.

Verschillende onderzoekmethoden combineren we om het antwoord te vinden op jouw onderzoeksvraag. Zo zetten we onze database in voor kwantitatieve analyses, enquêtes om specifieke vragen te stellen aan de doelgroep en focusgroepen om kwalitatieve en verdiepende informatie te verzamelen.

Samen bepalen we de onderzoeksvraag, de doelgroepselectie en stellen we vast van welke output we gelukkig worden. Vervolgens nemen wij het hele traject uit handen en leveren we een behapbaar rapport op met concrete adviezen en presenteren we de belangrijkste uitkomsten ook aan al je collega’s.

Onze onderzoeken op maat

  • Pretesten van campagnes: klein testen, groot uitrollen
  • Marktonderzoek t.b.v. macrodoelmatigheid
  • Imagoverbetering

Voordelen van onderzoeken met Qompas

  • Kennis gebaseerd op een representatieve doelgroep
  • Antwoord op specifieke onderzoekvragen
  • Snel en makkelijk: wij verzamelen, analyseren en adviseren

Bekijk ook onze andere mogelijkheden

Hoe onderzoeken we het gedrag van scholieren, studenten en starters?

Het kenniscentrum van Qompas is de basis voor veel van onze kwantitatieve onderzoeken. Met grote aantallen over meerdere jaren, geven we snel inzicht in het gedrag van je doelgroep en laten we trends zien. Wil je specifiekere vragen stellen? Dat kan met onze enquêtes en focusgroepen. Met enquêtes doen we kwantitatief onderzoek naar de doelgroep. In onze focusgroepen verzamelen we kwalitatieve informatie door in gesprek te gaan met scholieren, studenten of starters. Mogelijkheden genoeg! Dus wat wil je weten?