Zet je bachelor-aanbod wat vaker in de spotlight

Qompas helpt je de instroom in bacheloropleidingen op een structurele manier te verbeteren, op zowel de lange als korte termijn. Dit doen we door marketingactiviteiten in te zetten waarmee je altijd op het juiste moment in the picture bent bij havo- en vwo-leerlingen.

funnel

We helpen met de instroom door:

Havisten en vwo’ers oriënteren zich binnen onze lesmethodes op vervolgopleidingen. Via de open dagen kalender weten ze precies welke voorlichtingsactiviteiten ze kunnen bezoeken om zich te verdiepen in hun studiekeuze.

Branding en relevante content binnen onze lesmethode

Onze lesmethode Qompas StudieKeuze is het ideale platform om je onderwijsinstelling en je opleidingsaanbod al in een vroeg stadium onder de aandacht te brengen. Havisten en vwo’ers oriënteren zich hier op hun vervolgopleidingen. Zo zien ze via de open dagen kalender precies welke voorlichtingsactiviteiten ze kunnen bezoeken om zich te verdiepen in hun studiekeuze. Ook is dit de plek waar je awareness kunt creëren rondom jouw merk. Bijvoorbeeld door jouw logo bij opleidingen en open dagen te tonen en door branded teksten en video's aan te bieden op relevante plekken. Qompas kan deze content voor je verzorgen.

Gesponsorde berichten in de oriëntatiefase

Qompas biedt je de mogelijkheid om in onze tweewekelijkse open dagen updates naar havisten en vwo'ers een gesponsord bericht te plaatsen. Hiermee kun je jouw open dag of opleiding in de spotlight zetten tijdens de oriëntatiefase van je doelgroep. Bovendien nemen we je voorlichtingsactiviteit altijd op in onze open dagen kalender.

Targeted studiekeuzetips in de verkennings- of verdiepingsfase

Havisten en vwo'ers die in een verkennende of verdiepende fase zitten, bereiken we extra door targeted studiekeuzetips. Met deze mailings bereik je jouw doelgroep op een cruciaal moment met relevante, op de persoon toegesneden informatie. Voor veel studiekiezers kan dit het laatste zetje zijn dat ze nodig hebben om een definitieve keuze te maken.

Jouw opleiding of open dag op de deurmat van je doelgroep

Vergroot je zichtbaarheid ook offline door targeted studiekeuzetips als postkaart te versturen. Zo wordt jouw opleiding of voorlichtingsactiviteit op de deurmat gevonden en door scholieren én hun ouders besproken aan de keukentafel.

Bekijk ook onze complete marketingaanpak

Op basis van data over ruim 850.000 scholieren en studenten biedt Qompas advies en ondersteuning bij elke stap in het marketingproces. Van positionering en doelgroepselectie tot het ontwikkelen van je campagnestrategie en wervingsboodschap.

Meer onderzoek nodig?

Wil je meer onderbouwing of informatie over wat je doelgroep drijft of wat jouw positie is in de markt? Maak dan gebruik van onze aanvullende onderzoeksmogelijkheden.