Hotelschool The Hague – Business Administration in Hotel Management “Uitermate kritisch. Zo zou ik de studenten en medewerkers aan de Hotelschool The Hague omschrijven.” Marjolein Dop-Bakker, Medewerker Marketing en Communicatie, vervolgt: “Als iedereen laaiend enthousiast is, weten we zelf nog wel een paar punten waarop het beter zou kunnen. Die zelfkritische houding werpt trouwens wel haar vruchten af: we hebben onlangs een lovende accreditatie gekregen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie. Op maar liefst 11 van de 16 criteria scoorden we ‘excellent’ en op de overige ‘goed’. Dat is echt heel bijzonder. En dan zijn we ook nog bezig met de bouw van een prachtige nieuwe accommodatie voor onze vestiging in Amsterdam, het gaat dus goed met ons!” De kunst van gastvrijheid Natuurlijk krijg je het niet op een presenteerblaadje aangereikt: je moet er zelf keihard voor werken. Maar als school doen we wat we kunnen om de perfecte randvoorwaarden te creëren. We hebben een breed en boeiend volledig Engelstalig curriculum, twee perfect uitgeruste locaties in Den Haag en Amsterdam en een studentenpopulatie die half jongens, half meisjes is en voor ongeveer 40% uit internationale studenten bestaat. Bij ons kun je twee keer per jaar na een uitgebreide selectieprocedure instromen: in februari en in augustus. Heb je een ‘can-do’-mentaliteit en internationale ambitie, ben je representatief en wil je het beste uit jezelf halen, dan kun je op de Hotelschool The Hague de basis leggen voor een prachtige loopbaan.” otelschool The Hague is een van de oudste scholen ter wereld die zich louter richt op hotelmanagement. Wie bij het woord hotelschool denkt aan ‘koken’ en ‘iets voor meisjes’ zit er compleet naast. Marjolein: “We zijn een Hospitality Business School. We richten ons dus op de bedrijfsvoerings- en gastvrijheids- Joshua Wilkinson, tweedejaars: “Ik ben half Brits, half Nederlands en ik voel me als een vis in het water tussen alle internationale studenten. Toen ik in het Skotel woonde, een woonvorm waar we in het eerste jaar verplicht gebruik van maken, hebben we eens zitten tellen: we kwamen op meer dan 40 nationaliteiten. Je leert er heel veel van, bijvoorbeeld dat er ook andere manieren van communiceren zijn dan de Nederlandse of de Britse manier. Die cultuurverschillen spelen in onze opleiding ook een belangrijke rol en boeien me enorm. Ik zou na mijn studie graag als Quality Manager bij een grote hotelketen gaan werken en dan juist die cultuurverschillen “Hier begin je tijdens je studie al met carrière maken!” aspecten van het hotelwezen. Naast managementtaken leer je vooral hoe je zorgt dat gasten of andere relaties zich welkom voelen, zodat ze positief over je denken en praten, en bij je terugkomen. Dat gaat veel verder dan vriendelijk glimlachen, het is een ‘way of life’ die een cultuurverandering vereist. Met de vaardigheden die je je bij ons eigen maakt, kun je tot ver buiten het hotelwezen een prachtige carrière opbouwen. Je begint hier op school al met werken aan een internationaal netwerk waar je de rest van je leven plezier van zult hebben. 68 | Qompas Open Dagen Magazine | Bacheloropleidingen in Beeld |